referenties

 

De lessen van Mariëtte bevallen me erg goed. Het is een fijn begin van de week, de lessen brengen me ontspanning, een ruimer gevoel van binnen en (eigenlijk een extra cadeautje) :(romp)kracht.
Dit komt door de elementen uit Pilates, die maken de yogales voor mij extra aantrekkelijk. Ik kende Pilates niet en ik waardeer de oefeningen! Het geeft me zelfvertrouwen qua lijf en leden.
Daarom beveel ik de lessen hartelijk aan! Ze vinden plaats in een informele sfeer, met allerlei type mensen en Mariëtte legt goed uit wat de bedoeling is zonder dwingend te zijn. Ze houdt me scherp en dat heb ik af en toe nodig.
Compliment voor Mariëtte als persoon en qua vakmanschap.
› Geke Broek, cursiste yogilates

In Sint Pancras geeft Mariëtte yoga en Pilates in een gecombineerde les van anderhalf uur. Dit is voor mij een ideale mix van inspanning en ontspanning. De inspannende oefeningen maken mijn lijf sterker waardoor ik merkbaar minder last heb van rug- en nekklachten en de ontspannende oefeningen zijn prettig om de alledaagse drukte even bewust los te laten. Door de les op maandagavond begint mijn week met een soepel lijf en een ontspannen gevoel!
Het is ook leuk om te merken dat de oefeningen steeds beter gaan omdat ik steeds sterker word, ook al is het maar één keer per week. Mariëtte geeft duidelijke uitleg bij alle oefeningen en dit is een grote meerwaarde ten opzichte van een soortgelijke groepsles op een sportschool.
› Paul Boske, cursist yogilates

Pilates heeft me erg geholpen met schouder-nek klachten. Na een aantal lessen worden je spieren al sterker en kun je ademhalings- en ontspanningstechnieken ook in het dagelijks leven toepassen. Mariëtte is een fijne lerares die beginnende en gevorderde leerlingen goed gecombineerd les kan geven. Na een uur les voel ik me stukken beter.
› Etelka Corten, cursiste Pilates

Mariëtte geeft me nu 5 jaar les en is er in geslaagd om mij muziek te laten maken. Ze combineert haar vaktechnische ervaring met yoga en mindfulness en dat is voor mij een zeer werkzame combinatie. Ik ben op mijn 43ste met cellospelen begonnen, ben heel enthousiast en ambitieus. Tegelijkertijd werkt juist deze ambitie niet altijd in mijn voordeel. Zij weet daar heel goed op in te spelen……..Sinds enige tijd houden we om de twee maanden een huisconcertje. Dat had ik niet kunnen dromen.
› Len vd Hoeven, celloleerling

Ik moest in 2013/2014 ervaren hoe ik in een situatie van bijna-burnout terecht was gekomen. Ik ‘voelde’ niets meer en ging maar door op de automatische piloot. Na een vakantie in 2014 was ik zover dat ik me bewust was dat er iets moest gebeuren. Ik informeerde bij Mariëtte, de combinatie van Pilates en yoga leek me wel wat. Gedurende de avonden die ik nu volg kwam de emotie weer los, begon ik weer te voelen wat er in mijn lichaam gebeurde en leer ik beter mijn spieren beheersen. Ik voel de energie en lichtheid weer terugkomen…
› Anton Verlaan, cursist yogilates

Een tiental jaar geleden had ik in Enkhuizen celloles van Mariëtte. Een cadeautje voor mijzelf vond ik.
Voor Mariëtte was onze muziekschool net iets te ver weg (dus er kwamen andere cellojuffen) en onze kinderen hielp ik ook met piano, viool en cello, waarna ik om 11 uur nog ‘moest’ studeren. Cello en ontspanning was niet bepaald meer hèt woord voor de combi.
Ik ben toen gestopt en dacht…. als ik verhuis en ik kom in de buurt van Mariëtte wonen…. dan begin ik weer.
En zo geschiedde.
De spanning rond het cellospelen was evengoed niet 1,2,3 weg.
En we bedachten ‘een list’
Ik had wel eens powermindfulness (combinatie poweryoga en mindfulness) gedaan bij Mariëtte. Wat nu als we deze combi: eerst half uurtje mindfulness dan half uurtje celloles zouden proberen?
En wow, de lessen gaan zo veel meer over hoe een noot in het hier en nu klinkt en het strijken als balanceren om je eigen as, met de mooie toon uit de klankkast als beloning.
Mindfull cellospelen…
een verademing!
Niet meer al die nootjes met hun foutjes in een stuk forceren (les stress). Maar iedere noot opnieuw in het hier en nu met liefdevolle aandacht aandachtig volgen… Is plezier en ontspanning.
Een cadeautje voor mijzelf! En hopelijk ook voor Mariëtte.
Dank je wel lieve Mariëtte!
Evelien Huis in ‘t Veld, celloleerlinge, cursiste ‘powermindfulness’

Wat betreft de lessen yoga van het afgelopen jaar:
voor mij hebben ze de broodnodige ontspanning gebracht die ik op dat moment nodig had … De uitwerking van de lessen duurden vaak langer dan de avond zelf.
Je hebt de inhoud goed afgestemd op je groep zodat iedereen aan zijn/ haar trekken komt. Naast het sporten een zeer goede aanvulling.
Bea Kunst, cursiste yoga

Ik vind de lessen ontspannend door de inspannende spieroefeningen en de prettige sfeer die ik bij Mariëtte ervaar. Na de Pilates les voelt het altijd of ik weer een paar centimeter gegroeid ben en weer goed rechtop kan staan, het is erg goed en prettig voor mijn soms onwillige spieren.
Odette Ammerlaan, cursiste Pilates

De lessen zitten altijd heel mooi in elkaar, een goede combinatie van bekende oefeningen en nieuwe oefeningen. Elke les is vernieuwend en verrassend in die zin dat het nooit hetzelfde is en een goede verdeling van het ‘soort oefeningen’. Ook is er genoeg ruimte om eerst een goede uitlijning te doen en af te sluiten met een ontspanningsoefening.
Je praat en duidelijk en rustig en laat ons vrij om de oefeningen op ons eigen tempo te doen. Als we een oefening (zoals de zonnegroet) onder de knie hebben laat je ons zelfstandig de oefening uitvoeren , dat is heel fijn omdat je je dan beter op je ademhaling en bewegingen kunt concentreren.
Ik vind het ontzettend leuke lessen en ga elke keer heel rustig maar met een voldaan gevoel naar huis, het is niet te zweverig en overdreven maar toch ontzettend fijn. Je laat ons zelf voelen wat een oefening/ yoga in het algemeen met je doet zonder de nadruk te leggen op de hele yoga-leer. Ik voel me fitter dan toen ik op donderdag naar de kroeg ging.
Meike, cursiste yoga

Comments are currently closed.