over mij

Op 8-jarige leeftijd begon ik met cello-spelen, en al snel werd dit mijn grote passie. Na mijn conservatoriumopleiding in Amsterdam heb ik verder gestudeerd in Parijs en heb daar 10 jaar gewerkt als freelance muzikant.
Bij mijn terugkeer naar Nederland in 1999 heb ik naast mijn freelance werk een vaste aanstelling gekregen bij Joop vd Ende Theaterprodukties, waar ik als muzikant in de orkestbak heb meegewerkt aan bijna alle grote musicalproducties. Daarnaast heb ik sinds mijn studietijd lesgegeven.

Als muzikant heb ik bij veel van mijn collega’s en bij mijzelf gemerkt dat dit werk behoorlijk veeleisend kan zijn, niet alleen fysiek maar ook in mentaal opzicht.
Ik heb zelf veel baat gehad bij Pilates, yoga en meditatie om met diverse uitdagingen om te gaan. En vanuit mijn plezier in lesgeven en coachen ben ik nu naast cellist ook trainer in deze disciplines.

Mijn opleidingen Pilates en yoga bij de AALO heb ik in 2010 afgerond, en nog tijdens de opleiding startte ik met mijn eerste groepslessen.

In 2014 heb ik mijn eerste opleiding mindfulness afgerond, in 2015 en 2016 mijn vervolgopleidingen bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ik ben categorie 1 mindfulnesstrainer, aangesloten bij de VMBN. Ik gebruik technieken uit de mindfulness in mijn yoga- en Pilateslessen, in het individueel en in groepsverband coachen van mensen met verschillende achtergronden, en zelfs in mijn cellolessen. Van 2014 tot 2016 gaf ik mindfulness based ontspanningstherapie bij Stichting Revalide in Amsterdam.

Ik heb al aan veel verschillende mensen trainingen mogen geven: collega-muzikanten en celloleerlingen die door Pilates, yoga en/of mindfulness een betere houding, meer rust en meer controle over hun adem krijgen, mensen met (rug)klachten die door de lessen en door thuis te oefenen een duidelijke verbetering constateren, en sporters die Pilates gebruiken als aanvulling op hun eigen training.

Als uitvoerend muzikant merk ik nog steeds dagelijks hoeveel waarde bovenstaande vaardigheden hebben. Ze helpen me om zowel fysiek als mentaal mijn werk met plezier te blijven uitvoeren.

 

No Comments.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.