music

 Mariëtte Laport

behaalde in 1987 het diploma Docerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jean Decroos. In datzelfde jaar ging ze naar Parijs, waar zij bij Philippe Muller verder studeerde en verbonden was aan diverse orkesten en ensembles. Zo was zij aanvoerder in het Orchestre Symphonique d’Europe (1988-1992) remplaceerde in het Orchestre de Paris en het Orchestre National de Radio France, en werkte mee aan concerten, studio-opnames en tournees van vele artiesten zoals Johnny Hallyday, (Paris Bercy 1990), Stevie Wonder (Paris-Bercy 1992) Gilbert Bécaud (Palais des Congrès 1993), Michel Sardou, (Olympia en Franse tournee, 1995) Michel Legrand (diverse studio-opnames 1992-1997 en tournee USA-Carnegie Hall en Japan, zomer 1996), Patrick Bruel (diverse studio-opnames), en vele anderen. Ze maakte tot 2001 deel uit van het Orchestre de Chambre Lyrique de Paris en het strijkkwintet Khroma.

Na 12 jaar in Parijs keerde zij eind 1999 terug naar Nederland, waar zij sindsdien werkt als freelance cellist. Zij speelde vast in bijna 20 verschillende musicals van Joop van den Ende/Stage Entertainment en de Theateralliantie. (Elisabeth, Oliver!, Titanic, Sound of Music, Aïda, Passion, Lion King, Tarzan, My Fair Lady, Les Misérables, Sunset Boulevard, Mary Poppins, Miss Saigon, Hij Gelooft in Mij, De Tweeling, Ciske de Rat, Fiddler on the Roof, Anastasia) en daarnaast als remplaçant in andere producties zoals Cats, Aspects of Love, Piaf en Sweeney Todd.
Daarnaast verleent zij als freelancer haar medewerking aan concerten en studio-opnames in zeer diverse bezettingen en muziekstijlen, van klassiek tot pop. Zo speelde zij bijvoorbeeld in 2012 en in 2017 met Willemijn Verkaik, in juni 2013 met Barbra Streisand in Ziggo Dome, en in 2016 met de originele Broadway-productie Pippin in Carré. Zij was de cellist in de producties Elisabeth in Concert 2017 en 2018 en Aïda in Concert 2019.
Zij is plaatsvervangend aanvoerder van The New Symphonics sinds 2001 en was plaatsvervangend aanvoerder van l’Orchestra Particolare van 2004 -2013. In 2019 voerde ze de cellosectie aan van het begeleidingsorkest van The Kik speelt Boudewijn de Groot.

Mariëtte maakt sinds de oprichting in 2018 deel uit van het ultra-hippe Classic Lounge Collective.
Zij remplaceert regelmatig in het Metropole Orkest.

Sinds 2016 is Mariëtte als celliste verbonden aan Muziek aan Bed : een muzikale, mobiele act waarbij met vier handen (en twee stokken) op één cello gespeeld wordt in (kinder-)ziekenhuizen.

Mariëtte was als docent verbonden aan de muziekscholen van Texel, Enkhuizen en Alkmaar.
Zij geeft tegenwoordig individuele cellolessen aan kinderen en volwassenen op alle niveaus.

Vraag meer informatie of een proefles aan via het contactformulier →

Comments are currently closed.