Mariëtte Laport

Mariëtte Laport- Music, Body & Mind

 

 Mariëtte Laport
PSW_7446-6

         foto Pauline Wiersma

behaalde in 1987 het diploma Docerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jean Decroos. Daarna ging ze naar Parijs, waar zij bij
Philippe Muller verder studeerde.
In Parijs was zij als celliste verbonden aan diverse orkesten en ensembles, zoals het Orchestre Symphonique Français, het Orchestre de Chambre Lyrique de Paris en het strijkkwintet Khroma. Daarnaast remplaceerde zij in alle grote (radio-) orkesten, en werkte mee aan concerten, studio-opnames en tournees van vele artiesten, o.a. Johnny Hallyday, Michel Legrand, Gilbert Bécaud, Michel Sardou, Richard Claydermann.

PSW_7491-7

        foto Pauline Wiersma

Sinds haar terugkeer in Nederland in 1999 speelde zij in de orkestbak bij bijna alle grote musicals van Joop van den Ende; Elisabeth, Oliver!, Titanic, Sound of Music, Aïda, Passion, Lion King, Tarzan, My Fair Lady, Les Misérables, Sunset Boulevard, Mary Poppins, Miss Saigon, Hij Gelooft in Mij, De Tweeling, Ciske de Rat en Fiddler on the Roof.
Daarnaast verleent zij als freelancer haar medewerking aan concerten en studio-opnames in zeer diverse bezettingen en muziekstijlen, van klassiek tot pop. Zo speelde zij bijvoorbeeld in 2012 en in 2017 met Willemijn Verkaik, in juni 2013 met Barbra Streisand in Ziggo Dome, en in 2016 met de originele Broadway-productie Pippin in Carré. Mariëtte remplaceert regelmatig in het Metropole Orkest.

Sinds 2016 is Mariëtte als celliste verbonden aan Muziek aan Bed : een muzikale, mobiele act waarbij met vier handen (en twee stokken) op één cello gespeeld wordt in (kinder-)ziekenhuizen.

Mariëtte was als docent verbonden aan de muziekscholen van Texel, Enkhuizen en Alkmaar.
Zij geeft tegenwoordig individuele cellolessen aan kinderen en volwassenen op alle niveaus.

Vraag meer informatie of een proefles aan via het contactformulier →